Via de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) kunnen ondernemers bij aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfsauto subsidie krijgen. Voor kleine ondernemers is dit 12%, voor middelgrote ondernemingen 10% en voor grote ondernemingen 7% van de cataloguswaarde of verkoopprijs. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000 per bedrijfsauto. De SEBA kan alleen nog in 2024 worden aangevraagd. Aanvragen is op dit moment echter nog niet mogelijk. De verwachting is dat dit pas vanaf eind maart 2024 kan. Uw koop- of leaseovereenkomst mag dan nog niet definitief zijn. Koopt of leaset u al een nieuwe elektrische bedrijfsauto, zorg er dan voor dat de overeenkomst nog niet definitief is. Dit kan bijvoorbeeld door in de overeenkomst op te nemen ‘Order wordt definitief na toekenning aanvraag SEBA’.