Het merendeel van de financiële coronasteunmaatregelen eindigt per 1 april 2022. Het gaat hierbij om de NOW, de TVL, het uitstel van betaling van belastingschulden en de versoepeling van de bijstandsregeling voor zelfstandigen (Bbz). De tijdelijke garantie- en kredietregelingen KKC en GO-C en de BMKB-C en De Qredits-overbruggingskredieten voor bestaande ondernemers en starters lopen nog wel enige tijd door. Dat geldt ook voor de leenfaciliteiten bij Cultuur+Ondernemen en de monumentenlening van het Nationaal Restauratiefonds. Voor de evenementensector loopt de Subsidie Evenementengarantie 2022 (SEG) door tot en met september 2022. Met deze subsidie kunnen de kosten voor 90% vergoed worden als een evenement door de overheid verboden wordt tot en met 31 maart en daarna voor 80%, tot en met 30 september. Voor het deel van de kosten dat niet vergoed wordt, kan een lening worden afgesloten tegen 2% rente.